EDİRNE HAVSA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015/2016 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı.

2015/2016 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı.

      İlçemizde 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası tören ve etkinliklerle kutlandı.

     İlköğretim Haftası Kutlama Programı Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başlandı. Daha sonra Sokollu İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen program ile kutlamalara devam edildi.

     İlköğretim Haftası programına başta İlçe Kaymakamımız Alparslan Kılıç, Garnizon Komutanı Hasan Murat Çakar, Belediye Başkanı Oğuz Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Bilsel, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldılar.

      İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.

"Geleceğimizin teminatı ve güvencesi olan sevgili çocuklarımızın, Türk eğitim sisteminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda her türlü şiddet ve kötü alışkanlıktan uzak, sağlıklı, güvenli ve çağın gereklerine uygun bir eğitim ortamında, kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi en büyük amacımızdır.

            Atamızın bizlere hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma amacımızın gerçekleşmesinin tek yolu eğitimdir. Esas amacımız; Öğrencilerimizi geleceğe en güzel ve en donanımlı bir şekilde hazırlayıp, milletimizin hizmetine sunmaktır.

            Sayın Veliler;

            Bizim ve sizin ortak hedefi öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulumuzu, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız. Onlara avucunuzda bir kuşu tutar gibi yaklaşınız. Avucunuzu sonuna kadar açarsanız kuş elinizden uçar gider; avucunuzu sıkı sıkıya kapatırsanız da boğulmasına sebep olursunuz. 

            Sevgili Öğrenciler;

            Hepimizin görevi sizleri, yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta kalamazlar.

         Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Atatürk bir sözünde şöyle diyor: “İlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır.”

         Eğer aklınızın zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Okulun bütün olanaklarından yararlanınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer.

         Geçtiğimiz yıl ilçemiz TEOG sınavlarında Edirne’nin merkez dahil 9 ilçesi arasında 3. olarak büyük bir başarı elde etmiştir. İlçemizin yapılan bu sınavlarda yakalamış olduğu başarının giderek artacağına inancımız tamdır.

İlköğretim haftasının başlangıcını yaptığımız bugün merkez ve köylerimizde 186 eğitim neferi ve 2037 öğrencimiz ders başı yapıyor. İlçemizde geçen yıl ikili eğitime geçen Cumhuriyet İlkokulunun inşaatı büyük bir hızla devam ediyor, hedefimiz 2. dönemde ilkokulun yeni binasına taşınmasıyla normal eğitime geçmek olacaktır. Atatürk Ortaokulu 2015 - 2016 yatırım planına alınmış olup kısa sürede yıkımı gerçekleştirilecektir.

            Sözlerimi Atatürk´ ün bize ışık tutan hedef gösteren şu sözleriyle son veriyorum; “Eğitimde feda edilecek tek bir fert dahi yoktur” 

            2015 - 2016 Eğitim-Öğretim yılının, öğrenci, öğretmen ve milletimize hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım. İlköğretim Haftası kutlu olsun.” diyerek sözlerine son verdi.

      Öğrenciler günün önemi ile ilgili çeşitli şiirler okudular.  Halk Oyunları ekibinin folklor gösterileri ve bir öğrencinin ilk ders zilini çalması ile ilköğretim haftası töreni sona erdi.

 

Resimler İçin Tıklayınız...

Fatih Caddesi Hükümet Konağı Kat 1 22500 Havsa/EDİRNE - 0(284)336 30 40 e posta havsa22meb.gov.tr / 143437meb.k12.tr

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.