EDİRNE HAVSA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016/2017 Eğitim Öğretim Yılı Sonu Kapanış ve Belge Töreni Yapıldı.

2016/2017 Eğitim Öğretim Yılı Sonu Kapanış ve Belge Töreni Yapıldı.

           Havsa Sokollu İlkokulunda yapılan 2016/2017 Eğitim Öğretim Yılı Kapanış ve belge törenine Kaymakam Yunus Ataman, Protokol Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, Şube Müdürü Murat Kaflı, Daire Amirleri, Okul Müdürleri ve öğrenci velileri katıldılar.

             İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, günü anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.

Konuşmasında; “İlçe Milli Eğitim müdürlüğü olarak varlık sebebimiz olan öğrencilerimizin bu anını paylaşmak bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Havsa İlçesinin eğitimde kat ettiği yol, göstermiş olduğu başarı, en başta bu minik yüreklerin eseri.

Bir zamanlar bizlerin de yaşadığı karne telaşı görüyorum ki eski gücünden bir şey kaybetmemiş. Ama inanın karne alırken yaşanan heyecanla karne verirken yaşanan sevinç hep aynı. Karneleri anlamlı kılan, karnelerden bize yansıyan sadece notlar değildir. Karneler bütün yaşanmışlıkların, dostlukların, paylaşımların, sevgilerin ve hatta üzüntülerin de toplamıdır. Karneyi eline alan çocukların yaşamış oldukları o garip duyguyu hepimiz yaşamışızdır. Mutluluk ve kederin bir araya geldiği başka anlar var mıdır acaba?

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim adına atılan her adımın büyük destekçisi olduğumuzu biliyorsunuz. Misyonumuzun gereği olarak eğitimde kalitenin artırılması adına ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Okullarımızın fiziki şartlarının ve donanımlarının eğitimde önemli bir yere sahip olduğunun bilincindeyiz. İlçemizde de bu imkanların arttırılması için yoğun çalışmalar devam etmektedir.

Bizler sevgiyi ve saygıyı en büyük değer olarak kabul eden bir neslin evlatlarıyız. Bunun gereği olarak önce yapılması gereken, bilimsel gelişmelere açık, milli kimliğini ve şahsiyetini kaybetmemiş sağlıklı bireyler yetiştirmektir. Öğretmenler, böylesine ağır ve kutsal bir sorumluluğu yerine getirmenin dışında hiç bir amaca hizmet etmezler. Bu sorumluluğu tam anlamıyla yerine getirebilmek, büyük bir güç ister.

Velilerimize bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadıkları için teşekkür etmek istiyorum. Tekrar hatırlatmak istiyorum ki karneler sadece çocukların değildir. Karne sonuçtur sadece, öğrencilerin eğitimde hangi noktada olduklarını gösterir. Bunun sorumluluğu sadece çocuklara ait değildir, karnedeki her not aynı zamanda sizin notunuzdur, bizim notumuzdur. Öğrencilerimizi bu bilinçle değerlendirmek zorundayız. Bunun ötesindeki her davranış, eğitimin amaçları dışındadır. Hırslarımıza, yenik düşmeyelim, çocuklarımızı hırslarımızın ve bencilliklerimizin aracı olarak kullanmayalım. Unutmayın ki hiç bir şey çocuklarımızdan değerli değildir.

Sevgili öğrenciler, biliyorum yoruldunuz. Güzel bir tatili hak ettiniz. Sizlerin olmadığı bir dünyanın bizim için ne büyük bir yalnızlık olduğunu bilemezsiniz. Bu tatili başarılı bir şekilde değerlendireceğinize inanıyorum. Bu tatili fırsata dönüştürmek elinizde. Gezmek, eğlenmek en önemlisi dinlenmek  hakkınız. Bütün bunların yanında sizden okumak ve yazmak gibi iki  kutsal faaliyette bulunmanızı istiyorum. Biliyorum ki tatilde hepiniz kitap okuyacaksınız.

 Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda hiçbir zaman durmadan yürümek, tarihi kimliğini ve şahsiyetini kaybetmemek ve en önemlisi varlığımızı sürdürmek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni  sonsuza kadar yaşatmak, eğitimdeki başarımıza bağlı. Bu tarihi sorumluluk, öğrencilerin olduğu kadar öğretmenlerin ve anne babalarındır.

Kaybedecek tek bir saniyemiz bile yok. Atatürk’ün dediği gibi: ” Tek bir şeye ihtiyacımız vardır: Çalışkan olmak!”

Bu duygu ve düşüncelerle; eğitim faaliyetlerimizin yürütülmesinde bizlere destek veren başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımıza ve tüm paydaşlarımıza, özellikle velilerimize ve her kademedeki eğitim çalışanlarımıza teşekkür eder, bütün öğrencilerimize iyi tatiller dilerim.” diyerek sözlerini tamamladı.

     Aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün; okuma alışkanlığında etkili olan çevre ve ailelere, öğrencilerin okuma alışkanlığını geliştirmeleri konusunda katkı sağlamak, Türkçenin doğru ve güzel kullanılmasını sağlamak, okuduğunu anlama ve anlatım becerilerinin geliştirilmesini sağlamak, öğrencilerin nitelikli kitap tercih etmelerini ve okumalarını sağlamak, kısaca Havsa İlçesi genelinde okuma kültürünü geliştirmek amacı ile düzenlediği ve Ekim 2016 – Haziran 2017 tarihleri boyunca ilçemizdeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulanan  “Okuyorum, Öyleyse Varım” isimli projede, proje boyunca tüm okullar arasında en fazla kitap okuyarak dereceye giren öğrencilerimize de ödülleri protokol üyelerimiz tarafından verildi. Ardından Türk Hava Kurumu Model Uçak kursunu bitiren öğrencilere belgeleri verildi.

     Daha sonra protokol üyeleri tarafından 1-B sınıfı öğrencilerine karneleri verildi.

 

“2016/2017 Okuyorum, Öyleyse Varım” Projesinde Dereceye Giren Öğrencilerimiz:

İlkokullar:

1.         EREN KORKMAZ                                 SOKOLLU İLKOKULU

2.         ASYA AŞKIN                                      SOKOLLU İLKOKULU

3.         DENİZ KAPANKAYA                             HASKÖY  İLKOKULU

Ortaokullar:

1.         MİNEL BAŞARIR                                CUMHURİYET ORTAOKULU

2.         NİSA NURDA ÇELİK                           CUMHURİYET ORTAOKULU

3.         FETHİYE YALÇINKAYA                        CUMHURİYET ORTAOKULU

Liseler:

1.         SİMGE TETİK                                   Ş.Ö.M.B. MES. VE TEK. ANADOLU LİSESİ

2.         AYŞENUR TUNÇAKIN                         Ş.Ö.M.B. MES. VE TEK. ANADOLU LİSESİ

3.         BAHAR TAŞÇI                                  ŞAHİKA ERKURT ANADOLU LİSESİ

 

 

     “Okuyorum, Öyleyse Varım”  projesinde dereceye giren öğrencilerimizi kutluyor iyi bir tatil geçirmelerini diliyoruz.

12-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-201712-06-2017

Fatih Caddesi Hükümet Konağı Kat 1 22500 Havsa/EDİRNE - 0(284)336 30 40 e posta havsa22meb.gov.tr / 143437meb.k12.tr

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.